4-ТО МЯСТО ЗА ФК "БУРГАС ФУТБОЛ" НА КОЛЕДНИЯ ТУРНИР


На престижната четвърта позиция (от участвали 19 тима) завършиха футболистите на ФК „Бургас футбол“ в най-големия турнир по мини футбол в региона, а именно Коледната надпревара, организирана успешно повече от 30 години от Община Бургас.

Нашият отбор се превърна в приятната изненада на турнира, като не само завърши на 1-во място в група „Б“, преодоля четвъртфинала, но и достигна до полуфинал, който обаче загуби. В срещата за 3-4 място също отстъпихме.

Тази година футболните емоции бяха в спортна зала „Никола Станчев“ в к-с Меден рудник, където в рамките на 3 дни на паркета се изявиха едни от най-популярните и доказани футболисти в Бургас, региона, а и на национално ниво.

ФК „Бургас футбол“ започна турнира с класически успех с 3:0 над „Бургасбус“. 
Последва победа с 2:0 над „Свети Никола“.
В последната среща от груповата фаза възпитаниците на старши треньора Борислав Колев се наложиха с 4:1 над „Транс-логистик“.

На четвъртфинала ФК „Бургас футбол“ надделя срещу „Нефтохимик“ с 4:0, като и четирите гола паднаха през втората част.
Успехът даде възможност на играчите ни да се класират на полуфинал, където се изправиха срещу „Черноморец 1919“. Въпреки равностойната среща, нашите отстъпиха с 1:2.

В утешителната среща за 3-4 място играхме с „Долно Езерово 2014“, но загубихме с резултат 1:3. В този двубой пролича умората в нашите играчи, които трябваше непосредствено след полуфинала да бъдат готови за последната среща. 
Така за 120 минути инкасирахме две последователни поражения, които обаче не влияят на крайната оценка за най-доброто ни представяне в напреварата в поредното ни 5-то участие в Коледния турнир на Община Бургас.